Σε νέο ιστορικό υψηλό ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός, σπάζοντας και το ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων καθώς η αβεβαιότητα για την εξέλιξη των συνομιλιών Ρεπουμπλικάνων – Δημοκρατικών για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας και η ταχύτατη εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα συνεχίζουν να προσφέρουν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 34,70 δολ. ή 1,7% σκαρφαλώνοντας στα 2.021 δολ. ανά ουγγιά.

«Οι άνθρωποι θέλουν ασφάλεια και η ασφάλεια αυτή τη στιγμή είναι χρυσός, επειδή τα κρατικά ομόλογα δεν δίνουν αποδόσεις», δήλωσε στο Bloomberg ο Bob Haberkorn, στρατηγικός αναλυτής στην RJO Futures.

Παρά την άνοδο όμως της τιμής του χρυσού σε νέα υψηλά επίπεδα, πολλοί προβλέπουν ότι το ράλι έχει δρόμο ακόμη. Η Goldman Sachs Group αναφέρει ότι ο χρυσός μπορεί να ανέβει στα 2.300 δολάρια καθώς οι επενδυτές «αναζητούν ένα νέο αποθεματικό νόμισμα», ενώ η RBC Capital Markets βάζει τις πιθανότητες ενός ράλι στα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά στο 40%.

Πηγή: sofokleousin.gr