Εθνική Συμφωνία ονομάζεται ο νέος πολιτικός φορέας, δεξιόστροφης κατεύθυνσης και νεοφιλελεύθερου προσανατολισμού, που αποτελεί το «προϊόν» σύμπραξης του Κωνσταντίντου Μπογδάνου, του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Ο εν λόγω φορέας, που τοποθετείται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας,  προτάσσει ως βασικές αρχές του φιλελεύθερο συντηρητισμό και τον ευρωατλαντισμό. Απευθύνεται, όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κατά τα χθεσινά αποκαλυπτήρια, σ’ ένα εκλογικό ακροατήριο που πιστεύει αναφανδόν στις νεοφιλελεύθερες οικονομικές πρακτικές και παράλληλα επιδιώκει να θέσει υπό την σκέπην του ψηφοφόρους που ανήκουν στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο.

«Η Εθνική Συμφωνία είναι μια πλατφόρμα, είναι ένα κάλεσμα, είναι μια ΜΚΟ για Έλληνες και για εκείνους που αισθάνονται Έλληνες» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος εξήρε την Μάργκαρετ Θάτσερ και τον Ντόναλντ Ρέιγκαν, τους οποίους αποκάλεσε είδωλα…

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θάνος Τζήμερος θα αναλάβει την προεδρία του κόμματος, με τους Μπογδάνο και Κρανιδιώτη να είναι οι δύο αντιπρόεδροι. Ρόλο αναμένεται να έχει ο Νίκος Καραχάλιος, πρώην προβεβλημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που διετέλεσε σύμβουλος στρατηγικής του Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος θα έχει και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος αφού είναι ο μόνος που έχει την βουλευτική ιδιότητα
 

Πηγή: sofokleousin.gr