Συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Με το πλαίσιο της Πανελλαδικής Κινητοποίησης που πραγματοποιήσαμε 1/12/2021 και κεντρικό σύνθημα “Δεν αντέχουμε άλλο”, οργανώνουμε νέα Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 με συγκέντρωση Συνδικαλιστικών Στελεχών και Εργαζομένων στις 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας (το κάθε Σωματείο μπορεί να πάρει αποφάσεις για διευκολυντικές Στάσεις Εργασίας).

Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα στα νοσοκομεία, το προσωπικό που απέμεινε γίνεται “χίλια κομμάτια”.
Βρίσκεται σε κατάσταση λιποθυμίας για να μπαλώνουν τρύπες του συστήματος με 7.000 αναστολές εργασίας και 2.000 συνταξιοδοτήσεις.

Συνεχίζουμε τους αγώνες για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας-Πρόνοιας, την έμπρακτη αναγνώριση της τιτάνιας προσπάθειας των εργαζομένων και Προνοιακών Υπαλλήλων στην καταπολέμηση της πανδημίας. Μέχρι τώρα “είδαμε” μόνο χειροκροτήματα και στοχοποίηση».

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί: Ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση & επέκταση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας, αύξηση μισθών, μόνιμο υγειονομικό επίδομα, χορήγηση του επιδόματος στις προνοιακές μονάδες ΕΚΕΨΥ, άρση αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων, χαρακτηρισμό σαν εργατικό ατύχημα τους θανάτους υγειονομικών από κορωνοϊό.

Πηγή: sofokleousin.gr