Με σπασμωδικές κινήσεις η κυβέρνηση προσπαθεί να επιτύχει καλύτερη διαχείριση της πανδημίας και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ανακύπτουν το σύστημα Υγείας. Δίπλα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση και διατυπώνει προτάσεις μέτρων, δημιουργείται μία νέα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) με περίπου ταυτόσημο αντικείμενο ενασχόλησης και με παράλληλα αποστολή να ετοιμάσει προτάσεις για αναδιοργάνωση του ΕΣΥ σε συνθήκες πανδημίας.

Εκτός από καθηγητές ιατρικής και άλλους ειδικούς επιστήμονες, στη νέα επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι συλλογικών φορέων, νομικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α. Τα μέλη της θα έχουν τετραετή θητεία και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί. Επικεφαλής της τοποθετήθηκε ο καθηγητή Σωτήρης Τσιόδρας.

Η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας για θέματα δημόσιας υγείας και για τη διαχείριση της πανδημίας, την ώρα που το τέταρτο κύμα βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας. Θα επεξεργάζεται τους επιδημιολογικούς δείκτες και τις επιστημονικές μελέτες για τον κορονοϊό, αλλά και θα ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στον τομέα των φαρμάκων και των νέων θεραπειών για τον Covid-19.

Με τις προτάσεις της θα συμβάλει στην δημιουργία ολιστικού σχεδίου, το οποίο θα καλύπτει μεγάλο φάσμα των υπηρεσιών υγείας, από την πρόληψη και την φροντίδα των ασθενών covid και non covid μέσα στα νοσοκομεία, μέχρι το κομμάτι της αποθεραπείας.

Πηγή: sofokleousin.gr