Η Maria Rita Galli ανέλαβε σήμερα Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας.

Μέχρι πρότινος, η κα Galli ήταν Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Χαρτοφυλακίου της ιταλικής Snam και Πρόεδρος της κοινοπραξίας SENFLUGA, πλειοψηφικού μετόχου του ΔΕΣΦΑ.

Η κα Galli θα αναλάβει τον ρόλο που μέχρι πρότινος κατείχε ο Nicola Battilana, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ την προηγούμενη διετία και αναλαμβάνει τώρα νέα καθήκοντα στη Snam.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Battilana ηγήθηκε του μετασχηματισμού του ΔΕΣΦΑ μετά την ιδιωτικοποίηση, συμβάλλοντας ενεργά στη μετατροπή της Εταιρείας σε μία ιδιωτική εταιρεία, στην ανάπτυξη του επενδυτικού πλάνου και στην ενοποίηση του φυσικού ρόλου του ΔΕΣΦΑ ως σημαντικού παράγοντα στην ενεργειακή μετάβαση καθώς και σε διεθνή έργα», επισημαίνει ο ΔΕΣΦΑ και προσθέτει: 

«Ο διορισμός της Maria Rita Galli, ενός ανώτερου στελέχους με ισχυρό διεθνές υπόβαθρο στον κλάδο της ενέργειας, επιβεβαιώνει τη δέσμευση των μετόχων του ΔΕΣΦΑ στην επιτάχυνση της πορείας ανάπτυξης της εταιρείας προς έναν ηγετικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω του οποίου η Ελλάδα καθίσταται ένας εμπορικός κόμβος και μια βασική πύλη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Πηγή: sofokleousin.gr