Η επαναλειτουργία των οδοντιατρείων, του επαγγελματικού αθλητισμού και των χώρων λατρείας περιλαμβάνεται στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των περιορισμών του lockdown στη Σκωτία, από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός, Νίκολα Στέρτζον.

Από την επόμενη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων, εργοστασίων, των υπαίθριων αγορών, όπου, ωστόσο, θα εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα της απόστασης, ενώ σχετικά με τις εκκλησίες θα επιτρέπεται η μεμονωμένη παρουσία και όχι οι ομαδικές λειτουργίες, ενώ οι γάμοι και οι τελετές θα μπορούν να γίνονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια ημερομηνία θα ανοίξουν επίσης οι παιδικές χαρές και οι ζωολογικοί κήποι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής.

Από αύριο θα επιτρέπεται, εξάλλου, η συνάντηση μελών περισσότερων από δύο οικογενειών σε εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι πάνω από οχτώ άτομα κάθε φορά, όπως και η επανένωση σε ένα σπίτι ενός ενήλικα με ένα άλλο νοικοκυριό.

Σε όσους ζητήθηκε να μένουν σπίτι για την προστασία τους από τον ιό, τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται μόνοι τους σε εξωτερικούς χώρους, ενώ γίνεται υποχρεωτική η κάλυψη του προσώπου σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων και των παμπ, η Στέρτζον είπε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί τον Ιούλιο.

Πηγή: sofokleousin.gr