Ο Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, πρόεδρος του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) βρέθηκε σήμερα στο Regional Growth Conference 2022, όπου και συνομίλησε με τη δημοσιογράφο Γωγώ Κατσέλη.

Ο κ. Τσαγκαρόπουλος ανέφερε πως οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ, κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, κατάφεραν να εκμηδενίσουν τις εκκρεμείς συντάξεις του ΝΑΤ. Πρόσθεσε πως η ενίσχυση του προσωπικού, η επιβράβευση της αποδοτικότητας των εργαζομένων και ο εκσυγχρονισμός του λογισμικού αποτέλεσαν σημείο κλειδί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο ίδιος φάνηκε αισιόδοξος και υπογράμμισε πως θα κερδηθεί το στοίχημα της απονομής όλων των εκκρεμών συντάξεων ως τα τέλη Αυγούστου, όπως έχει ζητήσει η Κομισιόν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προοπτικές βιωσιμότητας του ΝΑΤ, οι οποίες διασφαλίζονται με την ενσωμάτωσή του στο ΕΦΚΑ, και τώρα το ταμείο οφείλει να στρέψει το βλέμμα του στα επιμέρους προβλήματα των ναυτικών, ώστε να βελτιώσει την καθημερινότητά τους. Ακόμη, εξήγγειλε την αξιοποίηση του πλούτου πληροφορίας που υπάρχει, με την ψηφιοποίηση αρχείων πλοίων και ναυτικών.

Αναφορικά δε με τα νούμερα του ΝΑΤ, ο κ. Τσαγκαρόπουλος υπογράμμισε πως αυτά είναι ενθαρρυντικά, αφού για περίπου 54.000 συνταξιούχους υπάρχουν 25.000 ενεργοί ναυτικοί. Κλείνοντας, τόνισε πως το πλέγμα των κυβερνητικών παρεμβάσεων στόχο έχει την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο ασφαλιστικό σύστημα.

Πηγή: sofokleousin.gr