Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία μιας ώρας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την οποία οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρωθυπουργία της Νορβηγίας.

“Ζήτησα από τον πρόεδρο να τερματίσει επειγόντως τον πόλεμο στην Ουκρανία, να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα και να εξασφαλίσει την ανθρωπιστική πρόσβαση”, σημείωσε ο Στέρε.

“Οι προσδοκίες μας γι’αυτό που θα μπορούσε να επιτευχθεί είναι πολύ περιορισμένες, αλλά πρέπει να τα δοκιμάσουμε όλα στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα”, πρόσθεσε.

Η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο ηγέτες έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της Νορβηγίας αφότου ο Στέρε το συζήτησε πρώτα με συμμάχους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, διευκρινίζει το γραφείο του.

Η Νορβηγία, κράτος μέλος του NATO, συνορεύει με τη Ρωσία στην Αρκτική.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τις ενέργειές της στην Ουκρανία “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” που έχει στόχο να αποστρατιωτικοποιήσει και να “αποναζιστικοποιήσει” τη γειτονική της χώρα. Το Κίεβο και η Δύση δηλώνουν ότι η Ρωσία εξαπέλυσε έναν απρόκλητο επιθετικό πόλεμο.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr