Η Νότια Κορέα κατέγραψε πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών για ένατο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, εξαιτίας του δυναμισμού των εξαγωγών, όπως έδειξαν χθες, τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας (ΒΟΚ).

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών καταγράφηκε στα 7,06 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Οι εξαγωγές προϊόντων αυξήθηκαν κατά 9,1% στη διάρκεια του χρόνου στα 46,66 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν ελάχιστα στα 40,93 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το εμπορικό πλεόνασμα για τα αγαθά καταγράφηκε στα 5,73 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, με αύξηση 3,66 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Το ισοζύγιο για τις υπηρεσίες, που καταγράφει την πορεία του τουρισμού, του κόστους των μεταφορών και τις καταβολές δικαιωμάτων, είχε έλλειμμα 610 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο, με το ίδιο έλλειμμα, να μειώνεται από τα 2,99 δισεκατομμύρια δολάρια, την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Το έλλειμμα στον τομέα του τουρισμού μειώθηκε από τα 1,41 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 550 εκατομμύρια δολάρια κατά την αναφερόμενη περίοδο, ενώ ο τομέας των μεταφορών είχε πλεόνασμα 1,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από ένα έλλειμμα 110 εκατομμυρίων δολαρίων.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr