«Η ΝΔ εμμένει σε μια σειρά ιδεοληψίες, οι οποίες φτάνουν να είναι κοινωνικά επικίνδυνες», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Εποχή».

Ειδικότερα κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι ακόμα και τώρα «δεν προχωρά σε μόνιμες προσλήψεις, καθώς όταν περάσει η πανδημία, θα φέρει ξανά στο προσκήνιο το σχέδιό του για ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία και δεν θέλει να υπάρξει προσωπικό που θα του εναντιωθεί». Καλεί την κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ «με μόνιμο προσωπικό, με συνταγογράφηση των τεστ, με επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, διότι αυτό που ζούμε τώρα είναι επίταξη του ΕΣΥ από τους ιδιώτες» και να ακυρώσει «το αντιλαϊκό πρόγραμμα σε εργασιακά και πτωχευτικό». Αυτή τη στιγμή «χρειαζόμαστε ένα ‘εμβόλιο’ ενάντια στις ιδεοληψίες της Νέας Δημοκρατίας», σχολιάζει. Σημειώνει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «εκεί που η κοινωνία έχει ανάγκη» οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επέμεινε και την Πέμπτη στη Βουλή πως «βασική εστία διασποράς του ιού είναι η διασκέδαση των νέων ανθρώπων», υποστηρίζοντας πως έτσι ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τη νεολαία ως «εσωτερικό εχθρό». Αναφορικά με τις άμεσες οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι «δεν μπορείς να ζητάς από έναν κλάδο να κλείσει και το μόνο που του προσφέρεις να είναι δάνειο, όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή, όταν στην Γερμανία, για παράδειγμα, το κράτος δίνει στην επιχείρηση το 70% του περσινού τζίρου».

Παρατηρεί ευρύτερα ότι «ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αντιμετωπίζει κυρίαρχα το φόβο της επιβίωσης», γεγονός που δημιουργεί «συνθήκες απόγνωσης, οι οποίες δίνουν χώρο ακόμα και σε ανορθολογικές εξηγήσεις».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζει ότι «έχουμε δύο μέτωπα να αναμετρηθούμε. Το ένα είναι “έχουμε πανδημία, αναστέλλουμε τη δημοκρατία, αναστέλλουμε την κριτική, δεν μιλάμε καθόλου” και το άλλο είναι “ο ανορθολογισμός και η συνωμοσιολογία που αρνείται τον κορονοϊό και να ακολουθήσει τα μέτρα προφύλαξης”». Σημειώνει δε πως αν υποτιμηθεί οποιοδήποτε από τα δύο μέτωπα, «θα έχουμε κάνει στρατηγικό λάθος».

Όσον αφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, τονίζει ότι «δεν δεχόμαστε απαγορεύσεις» αλλά σε κάθε περίπτωση «πρέπει φορείς και οργανώσεις να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο με απόλυτη ενσυναίσθηση των ειδικών συνθηκών που βρισκόμαστε σήμερα και δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε ή να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε». Δήλωσε ότι «αντιπροσωπεία του κόμματος, λοιπόν, θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου, όπως και στο χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ από όπου και θα πορευτεί για την αμερικάνικη πρεσβεία», προσθέτοντας ότι «θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο τιμάμε την εξέγερση της νεολαίας και του ελληνικού λαού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Πηγή: sofokleousin.gr