Την έγκριση της χρηματοδότησης του Δήμου Μυτιλήνης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πέραν των όσων δικαιούται από το νέο ΕΣΠΑ, για την υλοποίηση τριών σημαντικών έργων στην πόλη ανακοίνωσε, στον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη κατά τη σημερινή επίσκεψη της στο νησί, η αναπληρώτρια διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό (DG Home), Μπεάτε Γκμίντερ.

Όπως ανακοινώθηκε, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 10 εκατ. ευρώ η ανακατασκευή του παλιού κολυμβητηρίου Μυτιλήνης, με 5 εκατ. η πλήρης ανάπλαση της δημοτικής πλαζ τα Τσαμάκια και τέλος η συντήρηση του εμβληματικού για τη Μυτιλήνη Ναού του Αγίου Θεράποντος, με 3 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι ο δήμαρχος Μυτιλήνης έλαβε τη διαβεβαίωση της κ. Γκμίντερ ότι και τα υπόλοιπα έργα τα οποία είχαν παρουσιαστεί σε σχετική συνάντηση τον Οκτώβριο, θα κατατεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο και θα λάβουν έγκριση για να υλοποιηθούν.

Όπως ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κύτελης «τα συγκεκριμένα έργα αποτελούν μία πολύ καλή αρχή για να ξαναζωντανέψει το νησί που τόσο έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια. Είμαστε στον σωστό δρόμο για να αποκτήσει η Μυτιλήνη την αίγλη που της αρμόζει ως πρωτεύουσα του Αιγαίου».

Πηγή: sofokleousin.gr