Σε επενδύσεις στα διυλιστήρια και σε μονάδες ΑΠΕ θα  διοχετευθούν τα 157 από τα 200 κατ. ευρώ που θα αντλήσει η Motor Oil  από την αγορά, με έκδοση 7ετούς ομολόγου.

Η προετοιμασία για την έκδοση έχει ολοκληρωθεί και η δημόσια εγγραφή θα διενεργηθεί την προσεχή εβδομάδα, από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή (17- 19 Μαρτίου). Θα διατεθούν 200.000 ομολογίες ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ, οι οποίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ, στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο, από το  ποσό που θα αντληθεί 137 εκατ. ευρω θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση μέρους της επένδυσης του νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας, 20 εκατ. σε επενδύσεις στον κλάδο των ΑΠΕ, ενώ 39,4 εκατ. ευρώ θα καλύψουν ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης και 3,6 εκατ. είναι οι εκτιμώμενες δαπάνες της έκδοσης.

Η συνολική επένδυση στο συγκρότημα κατεργασίας νάφθας που κατασκευάζεται στο διυλιστήριο της Μotor Oil, ανέρχεται σε 310 εκατ. ευρώ. Η νέα μονάδα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει το πρώτο τρίμηνο του 2022 και θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής βενζινών υψηλής προστιθέμενης αξίας, κηροζίνης και υδρογόνου.

Πηγή: sofokleousin.gr