Μνημόνια συνεργασίας (MoU) υπέγραψε σήμερα η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) με την ΔΕΠΑ, την Banco Portugues de Formento και με την Solwalfin, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Growing Together”. Η πρωτοβουλία συνδιοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα Bpifrance, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ) και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ) και αποτέλεσε μία συνάθροιση των κινητήριων επενδυτικών δυνάμεων της Ευρώπης.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,. η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου, αναφέρει ότι: «Οι σημερινές υπογραφές είναι μια ξεκάθαρη μαρτυρία του πνεύματος των συνεργασιών που θέλουμε να δημιουργήσουμε! Είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών των ευρωπαϊκών αναπτυξιακών τραπεζών, να δημιουργήσουν το έδαφος για εταιρική σχέση και συνεργασία στην ευρωπαϊκή περιοχή.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή!».

Για τη συμφωνία με την ΔΕΠΑ, σε ανάρτηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται ότι: «Η συμφωνία επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την στρατηγική προσήλωση της HDB στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» καθώς και ότι: «Αποδεικνύουμε πως ως η μοναδική αναπτυξιακή τράπεζα της χώρας, είμαστε σε θέση να κινητοποιήσουμε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επενδύσεις, συν-επενδύσεις και νέες συνεργασίες για την προώθηση σημαντικών έργων, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας και των ελληνικών επιχειρήσεων!».

Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση είχε σκοπό να αναδείξει την αποτελεσματικότητα του μοντέλου των εθνικών αναπτυξιακών τραπεζών ως μοχλού καινοτομίας, ανάπτυξης και ελκυστικότητας των οικοσυστημάτων τους. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στην απαραίτητη συνεργασία τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή: sofokleousin.gr