Τα πυρά της Σαμαρικής πτέρυγας της ΝΔ προκάλεσε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ στην Αθήνα και ειδικά η αναφορά του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας  ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, που είχε ηγηθεί του αγώνα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, από τότε που έγινε πρωθυπουργός έδωσε μάχες για το ευρωπαϊκό μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας. 

Είναι ενδεικτικό ότι το ενημερωτικό site Antinews.gr, που εκφράζει σταθερά τις θέσεις της Σαμαρικής πλευράς στο κεντρικό άρθρο του κάνει λόγο για επίσημη ολοκλήρωση της κωλοτούμπας των Πρεσπών

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο φόβος να εκδηλωθούν εσωκομματικές αντιδράσεις και εντός Βουλής κατά την κύρωση μνημονίων κατανόησης με τη Β. Μακεδονία, οδήγησε στην μετάθεση της σχετικής συζήτησης, για να έχει προηγηθεί «μασάζ» στους επίφοβους βουλευτές

Το καυτό άρθρο του Antinews, με τίτλο «από την κόκκινη στη γαλάζια απάτη» είναι το εξής:

«Είμαστε περίεργοι να μάθουμε πως αισθάνεται ο πρωθυπουργός μετά από τις εγκωμιαστικές δηλώσεις του Ζάεφ περί των μαχών που έδωσε για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας (πιπέρι!!!) στην Ευρώπη.

Νοιώθει περήφανος άραγε που ολοκληρώθηκε κι επισήμως η… κωλοτούμπα των Πρεσπών ή αισθάνεται ντροπιασμένος που κορόιδεψε έναν ολόκληρο λαό για να υφαρπάξει την ψήφο του;

Θα μας πείτε δεν είχε περιθώρια επιλογών καθώς εάν σήκωνε κεφάλι η μαμά Μέρκελ θα του έβγαζε τους σκελετούς του μαύρου παρελθόντος της Αγίας Οικογένειας και θα κατέρρεε εν μία νυκτί.

Άρα εκ των πραγμάτων ήταν αναγκασμένος να συνεχίσει στον δρόμο του εθνομηδενισμού που χάραξε ο Τσίπρας, ο οποίος σταματά στις… Πρέσπες του Αιγαίου.

Ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η μετατροπή της χώρας σε απόλυτα ελεγχόμενη αποικία.

Ωστόσο φρονούμε ότι για τους τύπους τουλάχιστον ας ζητήσει μια συγνώμη -έμμεσα ή άμεσα- από τους εξαπατημένους ψηφοφόρους.

Διαφορετικά θα επιβεβαιωθεί πλήρως ότι εκλάπη η δόξα της… ανωτάτης απατεωνικής από τον εμπνευστή της.
Και κάτι ακόμη. Η πατριωτική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας πως αισθάνεται;»

 

Πηγή: sofokleousin.gr