Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δεύτερη παρέμβασή του απόψε στη συζήτηση στη Βουλή και απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση είπε πως «ήταν η συγκάλυψη και το ήθος και ύφος της δικής σας εξουσίας το οποίο στιγματίστηκε και ενεγράφη στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η συγνώμη είναι αναγνώριση ότι κάτι δεν έγινε καλά. «Έγινε από τον πρωθυπουργό και από τον υπουργό. Είπα ξεκάθαρα τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα. Πιστεύω και σήμερα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας στην επόμενη κρίση δεν θα λάβει τοις μετρητοίς τις διαβεβαιώσεις ότι δήθεν υπάρχουν τόσα εκχιονιστικά, ότι έχουν καύσιμα, ότι υπάρχει αλάτι. Θα το ψάξει περισσότερο, οφείλει να το κάνει γιατί αυτός είναι ο ρόλος και η δουλειά του», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «όταν ήρθαμε στα πράγματα δεν υπήρχε πολιτική προστασία στη χώρα». Στεγαζόταν, είπε, σε ένα κτίριο που θα ήταν το πρώτο που θα κατέρρεε σε ένα μεγάλο σεισμό. «Αυτή ήταν η πολιτική προστασία που μας παραδώσατε», συμπλήρωσε και σημείωσε πως έγινε μεγάλη προσπάθεια και από το Νίκο Χαρδαλιά. Πρόσθεσε πως σήμερα «έχουμε στη διάθεσή μας 1,7 δις ευρώ για να αποκτήσουμε υποδομές, τεχνογνωσία και διαδικασίες, να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε περίπτωση που βρεθούμε – είναι βέβαιο – αντιμέτωποι όχι μόνο με ακραία φαινόμενα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά και επειδή είμαστε σεισμογενής χώρα».

Και συνέχισε: «Αυτή είναι η υποχρέωση που έχουμε απέναντι στον ελληνικό λαό. Θα μάθουμε από τα λάθη μας όπως πάντα. Θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για μια πολιτική προστασία αντάξια των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Και από την πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση οι πολίτες για ακόμα μια φορά μπορεί να έβγαλαν κάποια συμπεράσματα πώς αντιλαμβάνεστε εσείς και εγώ το ύφος και το ήθος της εξουσίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr