Με ρυθμό ανάπτυξης άνω του 4,5% θα «τρέξει» η ελληνική οικονομία του 2022, προέβλεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο συνέδριο Reuters Next. Προ εβδομάδων, ο πρωθυπουργός είχε ανεβάσει τον πήχη της ανάπτυξης και για το 2021, τοποθετώντας τον πάνω από το 7%.

«Η Ελλάδα περιμένει ότι θα υπερβεί την ανάπτυξη του 4,5% που προβλέπεται να έχει το 2022. Εφόσον δεν υπάρξουν μείζονα προβλήματα με την πανδημία, υποθέτοντας ότι η πανδημία θα οδηγηθεί σταδιακά σ’ ένα τέλος το πρώτο εξάμηνο του 2022, είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών και στο πρόστιμο που θα επιβάλλεται στους απείθαρχους, ο πρωθυπουργός τόνισε: « η κυβέρνηση είχε προηγουμένως εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο πειθούς. Οι ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι αποτελούν το 90% όσων καταλαμβάνουν κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία. «Εντός του πρώτου 24ώρου από την ανακοίνωση του μέτρου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών καταγράψαμε σημαντική αύξηση στα ραντεβού που κλείνονται για την α δόση του εμβολιασμού. Είμαι σίγουρος πως ακολουθούμε μία αποτελεσματική πολιτική» 
 

Πηγή: sofokleousin.gr