Ως μονόδρομος βλέπει την αυτοδυναμία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συνέντευξή στην «Καθημερινή της Κυριακής», ενώ σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι».

Ο ίδιος τονίζει πως προτίθεται να σχηματίσει κυβέρνηση από τα νέα πρόσωπα που εξελέγησαν στις εκλογές, σημειώνοντας ότι «θα είναι μια κυβέρνηση σκληρής δουλειάς – με πολύ rotation για να χρησιμοποιήσω έναν μπασκετικό όρο – δηλαδή με πολλές αλλαγές σε σχέση με την απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

«Η δημόσια υγεία είναι και ένα προσωπικό στοίχημα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνονταςπως «έμαθα πολλά στα χρόνια της πανδημίας και νομίζω ότι ξέρω πολύ καλά που πρέπει να παρέμβουμε. Περιμένουμε να υλοποιήσουμε μεγάλες αλλαγές στα νοσοκομεία μας».

Επίσης αποκλείει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ «κόμματα και κομματίδια» στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Εν συνεχεία, αναφέρει: «Όσο πιο ισχυρή η εντολή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη εγώ ο ίδιος να είμαι προσγειωμένος, σεμνός και να τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση. Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν μεγάλες αλλαγές».

«Δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου, η δεύτερη τετραετία να είναι μια τετραετία μεγάλων αλλαγών. Όσο πιο ισχυρή νομιμοποίηση έχω για να κάνω τέτοιες αλλαγές τόσο πιο εύκολο θα είναι να τις υλοποιήσω», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για το εσωτερικό του κόμματος δήλωσε πως ζητά από τα στελέχη εκλογική εγρήγορση και επεσήμανε ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

Αναφορικά με τις τουρκικές εκλογές, ο ίδιος είπε ότι «υπάρχει φαβορί», υπογραμμίζοντας πως δεν αναμένει όποιος κι αν εκλεγεί ναα υπάρξει κάποια δραστική στροφή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Πηγή: sofokleousin.gr