Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, συμμετέχοντας στο διαδικτυακό συνέδριο του «Olympia Forum», με θέμα την επόμενη ημέρα για την Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά, που οργάνωσε η εφημερίδα «Πατρίς», του Πύργου.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τόνισε πως «έχουμε αποδείξει πάντα ότι θέλουμε τον διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως μετά από την τελευταία έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας είναι βασική προϋπόθεση να υπάρξει άμεση, έμπρακτη αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, προκειμένου να μπορέσουμε να συζητήσουμε για το ένα και μοναδικό ζήτημα της διαφοράς μας, που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών».

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, για το αν η κυβέρνηση φοβάται ένα θερμό επεισόδιο νοτίως της Κρήτης, υποστήριξε πως «δεν φοβόμαστε τίποτα, προετοιμαζόμαστε για τα πάντα. Είναι προφανές από τις εξελίξεις τελευταίων μηνών, ότι η Τουρκία, μετά την εξέλιξη που είχαμε στο Έβρο και στις Καστανιές στο τέλος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να ισοσκελίσει τις εντυπώσεις, γιατί κατάλαβε ότι ο εκβιασμός, ο οποίος προσπάθησε επί πολύ καιρό να χρησιμοποιήσει απέναντι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ξεφούσκωσε».

«Επομένως είμαστε σε επαγρύπνηση, αλλά επαναλαμβάνω ότι θέλουμε την καλή γειτονία. Όμως για να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας, θέλει και τους δύο να την πιστεύουν» πρόσθεσε.

Πηγή: sofokleousin.gr