Λίγο πριν τις 19:00 έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη για να μεταφερθεί με το πλοίο της γραμμής στα Χανιά.

Συγκινητικές στιγμές εξελίχθηκαν στο λιμάνι έξω από το πλοίο, με τη φιλαρμονική να τον συνοδεύει για το τελευταίο του θαλασσινό ταξίδι, ενώ κόσμος φώναζε «αθάνατος» και άφηνε λουλούδια πάνω στο αυτοκίνητο για να τον αποχαιρετήσει, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στην πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Εκεί βρέθηκε και η φιλαρμονική ορχήστρα του Πειραιά, παίζοντας ορισμένα από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Εν μέσω χειροκροτημάτων και των ήχων της φιλαρμονικής του Δήμου της πόλης, το όχημα με τη σορό επιβιβάστηκε πρώτο στο πλοίο της γραμμής, ενώ στελέχη του Λιμενικού έλαβαν έκτακτα μέτρα εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Η σορός του εκλιπόντα αναμένεται να φθάσει στην Κρήτη και ειδικότερα στο λιμάνι της Σούδας την Πέμπτη στις 7:30 το πρωί, έχοντας ξεκινήσει από το λιμάνι του Πειραιά. Ακολούθως, με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου θα τεθεί και εκεί σε λαϊκό προσκύνημα για λίγες ώρες.

Στις 13.00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τέλος η ταφή, θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στον τάφο του πατέρα του και του αδελφού του, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Πηγή: sofokleousin.gr