Μια ολόκληρη “φυλασσόμενη συνοικία”  400 πολυτελών κατοικιών με πισίνες, ιδιωτικούς χώρους άθλησης και υπηρεσίες security, απροσπέλαστη για τους μη προνομιούχους κατοίκους των γύρω περιοχών, θα δημιουργηθεί στη Βούλα.

Το οικιστικό συγκρότημα-μαμούθ θα ανεγερθεί  στην περιοχή  Νέα Κάλυμνος, στην έκταση των αποκαλούμενων “οικοπέδων Κόνιαρη”, ως ιδιοκτήτης των οποίων εμφανίζεται το Μουσείο Μπενάκη.

Η τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμος Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρης) προόριζε αυτή την έκταση των 71 στρεμμάτων για χώρο πρασίνου και άθλησης, σχεδιάζοντας να δημιουργήσει μεγάλο πάρκο με κοινόχρηστες αθλητικές εγκαταστάσεις. Στις 13 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να ξεκινήσει διαδικασίες απαλλοτρίωσης. Ομως τα οικονομικά συμφέροντα που εποφθαλμιούσαν αυτό το “φιλέτο” γης, κινήθηκαν πιό γρήγορα:

Πριν ο Δήμος προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για απαλλοτρίωση, η έκταση πουλήθηκε σε ξένους επενδυτές, οι οποίοι είχαν ήδη έτοιμο σχέδιο “αξιοποίησης” της και είχαν βρει και χρηματοδότηση από ελληνική τράπεζα (Alpha Bank) για να πληρώσουν το τίμημα.

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα, η έκταση πουλήθηκε  σε κοινοπρακτικό σχήμα όπου συμμετέχουν η αμερικανική εταιρεία  real estate “Hines” και το βρετανικό fund  Henderson Park, που ειδικεύεται σε επενδύσεις αξιοποίησης ακινήτων.

Με μίνιμουμ τιμή €7.000 το τ.μ.

Η δημοτική αρχή Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρης  “μένει στα κρύα του λουτρού” και προφανώς θα εγκαταλείψει τα σχέδια της, καθώς θεωρείται σχεδόν αδύνατο να μπορέσει να ματαιώσει το deal, ώστε να προχωρήσει εν συνεχεία σε απαλλοτρίωση και στη δημιουργία χώρου πρασίνου και αθλητικού κέντρου.

Επισημαίνεται ότι η  Hines και η Henderson Park διαθέτουν ήδη ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, έχοντας πραγματοποιήσει εξαγορές πολλών ξενοδοχείων στην Κρήτη και άλλων ακινήτων στην Αττική.

Στη Βούλα φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα πρότυπο οικιστικό συγκρότημα υψηλών προδιαγραφών, με πανάκριβες κατοικίες. Οπως αναφέρουν παράγοντες του κλάδου real estate, οι τιμές των κατοικιών θα ξεκινούν από 7.000 το τετραγωνικό μέτρο και θα υπερβάινουν τις 12.000 ευρώ

Τι είπαν οι πρωταγωνιστές

Ο Nick Weber, ιδρυτής και επικεφαλής διαχειριστής της Henderson Park, δήλωσε:

“Με αυτή τη συναλλαγή, αυξάνουμε την έκθεσή μας στην ελληνική αγορά, ενώ αναλαμβάνουμε την ανάπτυξη του project σε μια από τις καλύτερες περιοχές της Αθήνας. Με περιορισμένα συγκρίσιμα προϊόντα σε προσφορά και ισχυρή αναγνωρισμένη ζήτηση, είμαστε σίγουροι ότι οι κατοικίες στο προάστιο της Βούλας θα προσελκύσουν ενδιαφέρον από εγχώριους και διεθνείς αγοραστές”.

Ο Paul Gomopoulos, διοικητικό στέλεχος της Hines και επικεφαλής της εταιρίας στην Ελλάδα, δήλωσε:
“Η τοποθεσία της έκτασης στη Βούλα, μια από τις καλύτερες περιφέρειες της Αθήνας, και η εγγύτητά της στη θάλασσα, παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία για δημιουργία premium κατοικιών. Θα αντλήσουμε από τη διεθνή μας εμπειρία στην κατασκευή κατοικιών για να παράσχουμε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, που θα αποτελέσει εξαιρετικό παράδειγμα των ικανοτήτων της Hines. Οι τελευταίες μας επενδύσεις με τη Henderson Park αποτελούν απόδειξη της ισχυρής μας συνεργασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

Πηγή: sofokleousin.gr