Το ΜέΡΑ25, με ανακοίνωσή του απορρίπτει το «ψευτοδίλημμα» της Ν. Κεραμέως «να «εκβιάσει» υποτίθεται τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα να εμβολιαστούν, απορρίπτοντας ουσιαστικά τα δημόσια, δωρεάν, μαζικά τεστ τόσο για αυτούς, όσο και για τους ακαδημαϊκούς, όπως ακριβώς έκανε άλλωστε και με τα σχολεία, με τα αποτελέσματα που ήδη βλέπουμε».

Το ΜέΡΑ 25 σημειώνει ότι «για μας δεν υπάρχει δίλημμα εμβολιασμός ή τεστ» και προσθέτει ότι «σε κάθε Πανεπιστήμιο πρέπει πέρα από τα κέντρα για εμβολιασμούς, να οργανωθούν και κέντρα για δημόσια, δωρεάν, συστηματικά και επαναλαμβανόμενα τεστ (rapid όχι την απάτη των self), ώστε να μπορέσει να ελέγχεται υγειονομικά ο πανεπιστημιακός πληθυσμός».

Χωρίς αυτά τα προαπαιτούμενα, υποστηρίζει το ΜέΡΑ25, «όσα πρωτόκολλα και να θεσπίσει η κ. Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια, δεν θα υπάρξει υγειονομικά ασφαλής λειτουργία. Θέλουμε Πανεπιστήμια -όπως και Σχολεία- ανοιχτά, που θα διασφαλίζουν και θα διαφυλάσσουν πραγματικά τη δημόσια υγεία των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία, κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται με τις απαράδεκτες πολιτικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και της Μητσοτάκης Α.Ε.».

Πηγή: sofokleousin.gr