Το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε ότι σήμερα το πρωί, η ΚΟ του κόμματος, προσκάλεσε βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛΛ, και του ΚΚΕ, να συνυπογράψουν υπερκομματική επιστολή προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ζητώντας του «να πάψει την δίωξη του Τζούλιαν Ασάνζ, επιτρέποντας έτσι την άμεση αποφυλάκισή του από το βρετανικό Γκουαντάναμο, τις φυλακές ύψιστης ασφάλειας στο Μπέλμαρς, λίγο έξω από το Λονδίνο».

Αντίστοιχες επιστολές έχουν υπογραφεί από βουλευτές όλων των παρατάξεων του βρετανικού και του αυστραλιανού Κοινοβουλίου.

Ακολουθεί η πρόσκληση σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, καθώς και το κείμενο της κοινής επιστολής.

Προς τις ΚΟ της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛΛ, ΚΚΕ:

«Με την παρούσα προσκαλούμε τις βουλεύτριες και τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας να προσυπογράψουν την επισυναπτόμενη επιστολή που απευθύνεται στον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο σκοπός της κοινής επιστολής μας είναι ένας: η άμεση αποφυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ. Η επιστολή, όπως θα δείτε, θυμίζει στον Πρόεδρο Μπάιντεν ότι, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομπάμα, είχε αποφασίσει να ΜΗΝ ασκηθεί δίωξη στον Τζούλιαν -και πως την δίωξη τελικά την ξεκίνησε η κυβέρνηση Τραμπ. Από τότε, το πρωτοβάθμιο βρετανικό δικαστήριο απέρριψε την αίτηση έκδοσής του αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν άσκησε έφεση δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις βρετανικές αρχές (έως ότου εκδικαστεί η έφεση) να συνεχίζουν την απάνθρωπη κράτηση του Τζούλιαν για 3ο χρόνο, σε συνθήκες απόλυτης απομόνωσης 23 ώρες ανά 24ωρο.

Εκείνο που ζητά η κοινή μας επιστολή είναι να παρέμβει ο Πρόεδρος Μπάιντεν ώστε να ακυρωθεί η έφεση του αμερικανικού υπ. Δικαιοσύνης στην απόφαση του πρωτοβάθμιου βρετανικού δικαστηρίου -μια κίνηση που θα εξασφάλιζε την άμεση απελευθέρωση του Τζούλιαν.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι το επισυναπτόμενο κείμενο έχει συνταχθεί μετά από στενή συνεργασία με τους δικηγόρους του Τζούλιαν και είναι αντίστοιχη με επιστολές που προσυπέγραψαν βουλευτές πολλών κομμάτων (ακόμα και των Συντηρητικών) στην Βρετανία και στην Αυστραλία. Είναι σημαντικό, πιστεύουμε, να υπάρξει μια αντίστοιχη πρωτοβουλία μελών της Βουλής των Ελλήνων.

Εκ μέρους του γραμματέα και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε οι φωνές-υπογραφές μας να ενωθούν στον αγώνα διάσωσης της ζωής του Τζούλιαν Ασάνζ καθώς και της υπεράσπισης της ελευθερίας του τύπου και της έκφρασης».

Πηγή: sofokleousin.gr