Επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με το πρόγραμμα για τις επιδοτούμενες 100.000 θέσεις εργασίας , γιατί θεσμοθετεί « ένα ένα παράθυρο για τη δημιουργία ενός υπερκατώτατου μισθού 200 ευρώ, για όσους μακροχρόνια ανέργους μπουν σε αυτό» εξαπέλυσε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Στη δήλωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα για τις 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, μετά και την σχετική ΚΥΑ των υπουργών Εργασίας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Μητσοτάκης όμως, προσθέτει, «είχε ξεχάσει να εξαγγείλει ότι πρόκειται για την καθιέρωση της απόλυτης αναξιοπρέπειας, της καταπάτησης κάθε κεκτημένου εργασιακού δικαιώματος και τον ευτελισμό εργαζομένων».

Η διάταξη αυτή αναφέρει ότι «σε κάθε περίπτωση, ο καθαρός μηνιαίος μισθός (…) του νεοπροσληφθέντα μακροχρόνια ανέργου δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των διακοσίων (200) ευρώ, είναι κατάπτυστη», και ο καλεί τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση «να την τροποποιήσει στο ύψος του νόμιμου κατώτατου μισθού των 650 ευρώ».

Πηγή: sofokleousin.gr