Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση ότι προετοιμάζει ένα νέο μνημόνιο και διπλασιασμό της λιτότητας εξαπέλυσε σήμερα με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25. Τονίζει ότι «η κυβέρνηση φέρνει την επόμενη βδομάδα προς ψήφιση στη Βουλή ένα ακόμα, νέο, μνημονιακό μεσοπρόθεσμο που οδηγεί σε διπλασιασμό της λιτότητας τα επόμενα χρόνια και περνάει από το 4ο μνημόνιο του κ. Τσίπρα επισήμως στο 5ο του κ. Μητσοτάκη όπως ήδη από πέρυσι την άνοιξη έλεγε μέσα κι έξω από τη Βουλή το ΜέΡΑ25».

Και ενώ λοιπόν, προσθέτει, ο κ. Μητσοτάκης έβρισκε προεκλογικά και ορθώς, υψηλά τα πρωτογενή πλεονάσματα του 2,2% που είχε συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας μέχρι το 2060 με το 4ο του μνημόνιο, έρχεται τώρα σχεδόν να τα διπλασιάσει με το μεσοπρόθεσμο που φέρνει στα μουλωχτά προς ψήφιση στη Βουλή, με πλεονάσματα ακόμα και της τάξης του 3,7% (πάνω δηλαδή ακόμα και από το 3,5%!) που σηματοδοτούν νέα αιματηρά μέτρα λιτότητας για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «μόνο με παλλαϊκή συστράτευση και ενότητα για τη ρήξη με τις πολιτικές της λιτότητας του ευρωιερατείου, θα μπορέσουν οι πολίτες και η οικονομία στη χώρα μας πραγματικά να ανασάνουν». Στο πλαίσιο αυτό, το ΜέΡΑ25 «καλεί τον κόσμο της εργασίας, τους μικρομεσαίους, την κοινωνία και τα κινήματα να εντείνουν τον αγώνα τους απέναντι σε όσα απεργάζεται σύσσωμο το μνημονιακό τόξο, αλλά και η τρόικα εξωτερικού μαζί με την ολιγαρχία δίχως σύνορα σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου».

Πηγή: sofokleousin.gr