Το ΜέΡΑ25 κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «για άλλη μια φορά έχει χάσει κάθε έλεγχο στην πορεία της πανδημίας», ενώ προσθέτει ότι «τα μαύρα ρεκόρ σπάνε καθημερινά το ένα το άλλο και η κατάσταση είναι ήδη δραματική χωρίς καν να έχουμε μπει ακόμα ουσιαστικά στον φετινό χειμώνα και χωρίς φυσικά να προχωράει η εμβολιαστική διαδικασία με ικανοποιητικούς ρυθμούς».

Παράλληλα, τονίζει ότι «η κυβέρνηση έπρεπε -και πρέπει- να κάνει το βασικό και πρώτιστο, να ενισχύσει πραγματικά το εθνικό, δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμες προσλήψεις, με υποδομές, με υλικοτεχνικά μέσα και όχι να χρησιμοποιήσει την πανδημία σαν μια νέα ευκαιρία για την περαιτέρω καθίζηση του προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων».

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, «έπρεπε -και πρέπει- να στηθεί το δημόσιο δίκτυο για τα δωρεάν, μαζικά ράπιντ τεστ για εμβολιασμένους και μη. Έπρεπε και πρέπει να πάψει αυτή η κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τον κόσμο να συνωστίζεται αναγκαστικά σε συρμούς και οχήματα εξαιτίας της έλλειψης και των αραιών δρομολογίων. Έπρεπε και πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό που επικρατεί στις σχολικές αίθουσες με τους μαθητές να στοιβάζονται ανά 30+ σε κάθε τάξη».

Αντίθετα, επισημαίνει το ΜέΡΑ25, «τα μόνα που έχει να επιδείξει είναι εμπαιγμός, επικοινωνία, νουθεσίες, αυταρχικότητα και, φυσικά, η καραμέλα της ατομικής ευθύνης. Έτσι όμως δεν ξεπερνάς την τραγωδία αυτή την οποία ζούμε. Η κυβέρνηση ωστόσο προτιμά τη διαιώνιση μιας επικίνδυνης και εγκληματικής κατάστασης για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία, από την υπέρβαση της ιδιωτικομανίας και των συμφερόντων που ακόμα και μέσα στην πανδημία εξυπηρετεί».

Πηγή: sofokleousin.gr