Σε καταγγελία ότι από τον Ιανουάριο του 2021 τα παιδιά που δεν έχουν σταθερή σύνδεση πληρώνουν, από την τσέπη τους οι οικογένειες, την τηλεκπαίδευση προέβη κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του προς την υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μακρή, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτωνας Αρσένης.

«Πολίτες επικοινώνησαν με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών τους, και τους απάντησαν ότι η κυβέρνηση δεν ανανέωσε τη δωρεάν χρήση της πλατφόρμας για το 2021» ανέφερε ο κ. Αρσένης διαβάζοντας την επιστολή της εταιρείας επικοινωνίας προς γονέα στον οποίο κόπηκε η δωρεάν πρόσβαση στο webex.

«Λόγω των ελάχιστων υπολογιστών ανά καθηγητή στα σχολεία, που μάλιστα είναι απαρχαιωμένοι και τις περισσότερες φορές χωρίς κάμερα, αλλά και των χαμηλών ταχυτήτων συνδέσεων στο ίντερνετ, οι εκπαιδευτικοί για να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση βρέθηκαν να χρειάζεται να δουλεύουν από το σπίτι τους, να αναβαθμίσουν τον υπολογιστή τους, να βάλουν πιο γρήγορη σύνδεση. Άνθρωποι που ταυτόχρονα στο σπίτι τους έπρεπε να κάνουν τηλεκπαίδευση οι ίδιοι σε παιδιά, τα παιδιά τους στο σχολείο, ο/η σύζυγός τους τηλεργασία. Για όλα αυτά πλήρωσαν οι ίδιοι χρήματα από την τσέπη τους», επεσήμανε ο κ. Αρσένης.

«Είχατε ανακοινώσει ότι θα δώσετε υπολογιστές μέσω voucher. Αν και είχε εξαγγελθεί το πρόγραμμα από τις 15 Δεκέμβρη του 2020, τελικά 5 Απριλίου ξεκίνησαν οι αιτήσεις, ενώ είχαν δοθεί ήδη 250 χιλιάρικα για τη διαφήμιση του προγράμματος. Όμως, τελικά βλέπουμε ότι για να συμμετέχει κάποιος γονιός, εκπαιδευτικός ή μη, γιατί και οι δύο κατηγορίες πλήρωσαν την τηλεκπαίδευση, πρέπει να έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, οικογένειες με δύο γονείς και δύο παιδιά, οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί κάτω των 10.500 ευρώ και οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί κάτω των 9.000 ευρώ. Αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί και οι περισσότεροι γονείς» ανέφερε ο κ. Αρσένης.

Πηγή: sofokleousin.gr