“Εάν έχουν το θράσος να χτυπούν ασύστολα μια βουλεύτρια που έχει δηλώσει την ταυτότητα της, τι μπορούν να κάνουν στους άλλους ανθρώπους;”, δήλωσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη που κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής την αστυνομική βία της οποίας υπήρξε θύμα. Η βουλευτής η οποία ανέβηκε στο βήμα φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι με το μήνυμα “όπου δεν πίπτει ΑΝΑΠΤΥΞΗ πίπτει ΞΥΛΟ. ΝΔ”, περιέγραψε πως έγινε θύμα αστυνομικής βίας, ευρισκόμενη σε ειρηνική διαδήλωση και ενώ είχε δηλώσει την βουλευτική της ιδιότητα σε άνδρα των ΜΑΤ. Το ίδιο συνέβη, όπως κατήγγειλε, και σε γυναίκα δικηγόρο, στην ίδια διαδήλωση.

“Ο παρτενέρ μιας πολύ κακής κυβέρνησης είναι πάντα μια εξίσου κακή αστυνομία. Η κοινωνία μας έχει βαρεθεί να μετράει νεκρούς εξαιτίας της δικής σας πολιτικής ανικανότητας. Από τον 18χρονο Ρομ μέχρι την 80χρονη στην Ιστιαία. Η αιτία είναι πάντα η ίδια. Ο συνδυασμός της εμμονής σας στην αυτορρύθμιση της αστυνομίας με την τραγική πολιτική σας στη διαχείριση του νόμου, η οποία μπορεί πλέον και επίσημα να χαρακτηριστεί ως κρατική βία. Ρωτώ ζούμε σε μια εμπόλεμη ζώνη; Και απαντώ, ναι. Πλέον ζούμε σε μια ζώνη πολέμου γιατί ζούμε σε μια χώρα που τα αυτονόητα δικαιώματα δεν είναι πάντα αυτονόητα”, είπε η βουλευτής του ΜέΡΑ25. Οι διαδηλωτές τρώνε ξύλο, οι απεργίες κηρύσσονται παράνομες, πρόσθεσε.

“Πάτε να δημιουργήσετε ένα νέο διχασμό. Θέλετε πάλι μια Αθήνα να φλέγεται. Θυμάστε το 2008; Το ξεχάσατε; Δεν βλέπετε ότι ο τραμπισμός δεν περνάει στον λαό;” είπε απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση η Μαρία Απατζίδη και τόνισε πως αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι επίθεση στους δημοκρατικούς θεσμούς, με ανοχή στην καλλιέργεια ρατσιστικού κλίματος απέναντι στις μειονότητες.

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στις εικόνες που δείχνουν άνδρα των ΜΑΤ να σπάει βιτρίνα καταστήματος, για να δηλώσει ότι πλέον η αστυνομία συμπεριφέρεται ως μπαχαλάκιας, με τρόπο που θυμίζει εκτός νόμου ταραχοποιούς και ως κράτος εν κράτει. “Εμένα δεν με ενδιαφέρει το δικό μου μαυρισμένο μάτι και το δικό μου χτυπημένο χέρι από ΜΑΤατζή. Με ενδιαφέρει πότε εσείς της ΝΔ και όλοι όσοι έχουν ψηφίσει μνημόνια, θα φύγουν από τον σβέρκο του ελληνικού λαού, για να ξαναζήσουμε ελεύθεροι από τους πολιορκητές εσωτερικού και εξωτερικού. Γι΄αυτό αγωνίζομαι”, είπε η κ. Απατζίδη. Η ίδια χαρακτήρισε γελοίες τις δικαιολογίες ότι δεν την αναγνώρισαν ως βουλευτή διότι είναι νεαρής ηλικίας, διότι, όπως σημείωσε, “ο Μανώλης Γλέζος ούτε μικρός ήταν, και πασίγνωστος ήταν, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να του ρίξουν χημικά στο πρόσωπο”.

Εμείς, ως ΜέΡΑ25, θα εξαντλήσουμε κάθε θεσμικό περιθώριο για την τιμωρία των υπευθύνων, για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν, είπε η κ. Απατζίδη και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα για τις κάμερες στις στολές των αστυνομικών και τα διακριτικά, έχουν εξαγγελθεί ξανά τα τελευταία χρόνια.

Ο προεδρεύων Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι υπήρξε επικοινωνία της βουλευτού με τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής υποστράτηγο Σανιδά, κατά τη διάρκεια της οποίας, η βουλευτής ενημερώθηκε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ σχετικώς και συνεπώς δεν υπήρξε αδιαφορία για το συμβάν. Η βουλευτής ζήτησε “άμεση κατάργηση των στρατικοποιημένων σωμάτων της ΕΛΑΣ, τα ΜΑΤ, η ΔΙΑΣ, η Ομάδα ΔΕΛΤΑ”. 

Την εμφάνιση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 στην αίθουσα της ολομέλειας σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος. “Το βήμα της Βουλής είναι το βήμα της χώρας που οι πολιτικές δυνάμεις, στην αντιτροσωπευτική μας δημοκρατία, διατυπώνουν απολύτως ελεύθερα τις απόψεις τους και είναι σεβαστές. Δεν μπορεί το βήμα της Βουλής να γίνεται το μέσο, για οποιαδήποτε μηνύματα, με τρόπο ο οποίος είναι πέραν του κοινοβουλευτικού διαλόγου”, είπε ο κ. Μπουκώρος και πρόσθεσε ότι είναι πολύ πρόσφατες οι σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για τη βελτίωση της λειτουργίας της ΕΛΑΣ που είναι ζήτημα που αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις και στο οποίο η κυβέρνηση έδειξε και δείχνει αντανακλαστικά. “Όπως λειτουργούν όλα τα οργανωμένα κράτη, λειτούργησε και η Ελλάδα και το αρμόδιο υπουργείο και η ηγεσία της ΕΛΑΣ. Από εκεί και πέρα θεωρούμε απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το βήμα της Βουλής για την εκπομπή μηνυμάτων πέραν του κοινοβουλευτικού διαλόγου, είτε με τη χρήση τεχνικών μέσων, είτε με τη χρήση πανό, είτε με τη χρήση αναγραφόμενων συνθημάτων. Να είμαστε προσεκτικοί στην αίθουσα”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Πηγή: sofokleousin.gr