Συνολική επίθεση κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, των οικονομικών προβλημάτων και την εκπαιδευτική της πολιτική, εξαπολύει η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ 25.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι στον τομέα της Υγείας το «εμβολιαστικό φιάσκο καλά κρατεί». Επικρίνει και την ΕΕ για την οποία τονίζει ότι η ηγεσία της «αποδεικνύεται ανίκανη να αντιμετωπίσει το μέγα, οριζόντιο, πρόβλημα της επιδημίας, εφόσον η διαπλοκή αποδεικνύεται ότι υπερισχύει της ανάγκης εμβολιαστικής κάλυψης όλου του πληθυσμού, με θανατηφόρες συνέπειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και επιπρόσθετα οδηγεί, ω του θαύματος, σε ακόμα μια έξαρση εθνικισμού, του εμβολιαστικού εθνικισμού». Στην συνέχεια κατηγορεί την κυβέρνηση για την έλλειψη ενίσχυσης του ΕΣΥ και την αποτυχία της να δημιουργήσει εμβολιαστικά κέντρα, που όπως αναφέρει, έχουν οδηγήσει στην εξής κατάσταση: «Οι υγειονομικοί καλούνται να υλοποιήσουν με εθελοντική απλήρωτη εργασία ένα σχεδιασμό, που αλλάζει μέρα με τη μέρα. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας αναγκάζονται να αναβάλλουν εμβολιασμούς και τακτικές θεραπείες ενώ οι κάτοικοι, ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών, υπόκεινται σε μια απίστευτη ταλαιπωρία προκειμένου να τύχουν της στοιχειώδους περίθαλψης».

Αναφερόμενη στην οικονομία, η ΠΓ του ΜέΡΑ 25 τονίζει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν το φιάσκο της επιστρεπτέας προκαταβολής και προσθέτει ότι η μόνη ενίσχυση που έχουν επί της ουσίας λάβει οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από την οικονομική πανδημία είναι της τάξης των 250 ευρώ το μήνα, κι αυτό όσοι πληρούν τα ασφυκτικά κριτήρια.

Για την κατάσταση στην Παιδεία, η ΠΓ του ΜέΡΑ 25 υπογραμμίζει ότι, «το φιάσκο καταγράφεται σε διεθνές επίπεδο. Ενώ η χώρα μας είναι ουραγός της Ε.Ε. στη χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η κυβέρνηση εγκαθιδρύει αστυνομοκρατία και “πειθαρχικό δίκαιο” διαθέτοντας 30 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη ειδικού αστυνομικού σώματος, ενώ δεν καλύπτονται στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες σε ένα πανεπιστήμιο που γερνάει, διότι δεν γίνονται προσλήψεις διδακτικού, ερευνητικού και λοιπού προσωπικού».

Επίσης, το ΜέΡΑ 25 επικρίνει έντονα την κυβέρνηση γιατί «όταν οι άνθρωποι που πλήττονται από όλο αυτό το φιάσκο δικαίως διαμαρτύρονται, η απάντηση της κυβέρνησης είναι μία επίθεση διαστρέβλωσης και παραλογισμού μαζί με την ωμή αστυνομική καταστολή».

Καταλήγοντας, η ΠΓ του ΜέΡΑ 25 αναφέρει: «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με τις γελοίες και χουντικές απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων θα διαλύσει όσα έχτισε ο ελληνικός λαός τόσα χρόνια και θα στερήσει το μέλλον της εκπαίδευσης όπως στερεί το παρόν, προς όφελος της παρασιτικής ολιγαρχίας. Κάνει τεράστιο λάθος: η κοινωνία θα σταθεί στο πλευρό της νεολαίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας και θα υπερασπιστεί το δικαίωμα για δημόσια, δωρεάν, δημοκρατική παιδεία για όλους».

Πηγή: sofokleousin.gr