Σκληρή επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού εξαπέλυσε σήμερα το ΜέΡΑ25 με αφορμή τη συνέντευξη της κ. Μενδώνη, τονίζοντας ότι «τα θύματα κακοποίησης και βιασμού από τον “γνωστό σκηνοθέτη” σήμερα δέχτηκαν άλλη μια επίθεση, αυτή τη φορά από την κυβέρνηση η οποία όφειλε ως θεματοφύλακας να στείλει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ασφαλής χώρος για κτήνη».

Αντίθετα, προσθέτει ότι «η κυρία Μενδώνη προσπάθησε στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου να διασπείρει την ενοχή σε οποιονδήποτε είχε παρακολουθήσει έστω μία παράσταση του κυρίου Λιγνάδη, σε μια πολιτιστική βερσιόν του “Μαζί τα φάγαμε”». Το ΜέΡΑ25 σημειώνει επίσης, ότι «η έκδηλη αγωνία της να προστατεύσει τον πρωθυπουργό αλλά και τον εαυτό της από την υπόνοια των ίδιων στενών σχέσεων που μέχρι πριν το ξέσπασμα του σκανδάλου διαφημίζανε αφειδώς, δείχνει ότι καμία κάθαρση δεν θα έρθει οικειοθελώς, και κανένας δεν πρόκειται όχι να παραιτηθεί, αλλά έστω να αναγνωρίσει ολιγωρία απέναντι σε ένα “κοινό μυστικό”».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «είναι πλέον σαφές μετά το σημερινό, ότι το μπαλάκι της ευθύνης έχει φύγει από την κυρία Μενδώνη. Αλλά δεν έχει φύγει από τον πρωθυπουργό, ο οποίος σήμερα κλώτσησε τη μπάλα προς την πλευρά της Προέδρου της Δημοκρατίας, αντίθετα με την μέχρι σήμερα τακτική του να “επεμβαίνει αποφασιστικά” όταν οι εγκληματικές ευθύνες υπουργών του είναι πλέον αδύνατον να συμμαζευτούν».

«Όσο αργεί η κάθαρση, εμπεδώνεται η συνενοχή», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Πηγή: sofokleousin.gr