Αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι ειλικρινής η δήλωση του πρωθυπουργού χθες στη βουλή για αναστολή των πλειστηριασμών διατυπώνει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής «ξαναζέστανε» την εξαγγελία που είχε ήδη κάνει στη ΔΕΘ για την αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι τέλους του έτους και προσθέτει ότι «από τον Σεπτέμβρη της ΔΕΘ μέχρι και τώρα τον Νοέμβρη, η κυβέρνηση δεν έχει φέρει καμία ρύθμιση για την αναστολή των πλειστηριασμών».

Αντιθέτως μάλιστα, σημειώνει το ΜέΡΑ25, «έχει φέρει έναν πτωχοποιητικό νόμο που επιτείνει τους πλειστηριασμούς και τη ρευστοποίηση των περιουσιών των συμπολιτών μας οι οποίοι αδυνατούν να αποπληρώσουν. Ο εμπαιγμός φυσικά από τον κ. Μητσοτάκη είναι χυδαίος, όταν “ξαναζεσταίνει” μια δήθεν εξαγγελία για ρύθμιση που θα φέρουν ώστε να υπάρξει προστασία μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, ενώ είμαστε στο Νοέμβριο».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ35, «το ίδιο φυσικά έκανε η κυβέρνηση πρόσφατα και με τις περιβόητες “300 θέσεις γιατρών για τις ΜΕΘ” που έφερε εσπευσμένα ο κ. Κικίλιας στη Βουλή, ενώ επρόκειτο για ρύθμιση που απλώς επανέλαβε τα όσα είχαν ήδη νομοθετήσει τον Απρίλιο και άλλαζε μόνο κάποια πράγματα αναφορικά με τους φυσικοθεραπευτές».

«Τόσο ξεδιάντροπα, επικοινωνιακά εμπαίζουν τους πολίτες σε τόσο κρίσιμες συνθήκες!», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή: sofokleousin.gr