Το ΜέΡΑ25, με ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «η διαχείριση της πανδημίας και το εμβολιαστικό πρόγραμμα πηγαίνει διαρκώς από το κακό στο χειρότερο», επειδή «η κυβέρνηση συνεχίζει να επιλέγει την ανόητη μορφή του αυταρχισμού που χτυπάει ακόμα περισσότερο τον εμβολιασμό, αντί να αγκαλιάσει μια πραγματικά προοδευτική και ανθρώπινη στρατηγική απέναντι στους ανεμβολίαστους».

Θέση του ΜέΡΑ25 είναι ότι μόνο μέσα από την πειθώ και τον σεβασμό μπορεί η μεγάλη μερίδα των ανεμβολίαστων να πειστεί και προσθέτει ότι «ωστόσο ναρκοθετείται κάθε τέτοια προσπάθεια, όταν με μπροστάρηδες τους κ. Πλεύρη και Γεωργιάδη (αν και δεν έχει σχετικό χαρτοφυλάκιο), υιοθετείται η εκβιαστική λογική ώστε τελικά να αυξάνεται το διχαστικό κλίμα και να προωθείται ο κοινωνικός αυτοματισμός».

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει επίσης, ότι «οι παραιτήσεις στον ΕΟΔΥ, τα αντιφατικά μηνύματα για τις παρελάσεις, οι ακατανόητες απαγορεύσεις της μουσικής και το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Όλα αυτά δεν βοηθούν την απόδραση μας από την τραγωδία της πανδημίας, μια τραγωδία για την διαχείριση της οποίας φέρουν βαρύτατες ευθύνες οι επιτελάρχες της Μητσοτάκης ΑΕ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Πηγή: sofokleousin.gr