«Για άλλη μια φορά λοιπόν, σε ένα ακόμα ζήτημα για το οποίο θριαμβολογούσε το μνημονιακό τόξο, άνθρακες ο θησαυρός», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας πληροφορίες, όπως λέει, για ματαίωση του αγωγού EastMed.

Προσθέτει πως «όταν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, έλεγε στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής να ξεχάσουν τον East Med γιατί δεν θα γίνει, όποια συμφωνία και να επιτυγχανόταν, ο κ. Μητσοτάκης έτρεχε να προσυπογράψει τη συμφωνία με τον κ. Νετανιάχου και τον κ. Αναστασιάδη και μιλώντας για ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό έργο, αλλά και μια πολύ ουσιαστική “τριμερή” συνεργασία».

Για το ίδιο ζήτημα επικρίνει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί τα ίδια υποστήριζε «και ο ΣΥΡΙΖΑ που “καλωσόρισε” την υπογραφή της συμφωνίας, λέγοντας πως θα συνεισέφερε δήθεν καθοριστικά στην αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας ως ενεργειακού κόμβου στην περιοχή και στην ενίσχυση του γεωπολιτικού της ρόλου».

Το ΜέΡΑ25 επικαλείται σχετικά δημοσιεύματα «και μάλιστα στον κυβερνητικό Τύπο, πως ο αγωγός δεν πρόκειται να κατασκευαστεί τελικά, καθώς το βασικό σενάριο πλέον είναι να μεταφέρουν φυσικό αέριο σε ευρωπαϊκούς και ασιατικούς προορισμούς Έλληνες εφοπλιστές με πλοία LNG ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να μικρύνει ο αγωγός σε χωρητικότητα και φτάνοντας το πολύ έως την Κρήτη για να ικανοποιήσει τις ενεργειακές ανάγκες της!».

Πηγή: sofokleousin.gr