Για «δύο χρόνια μεγάλης λεηλασίας, αλλά και γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, στη δημόσια υγεία, την παιδεία, ακόμα και στις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών», κάνει λόγο το ΜέΡΑ25, αποτιμώντας τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Ταυτόχρονα, το ΜέΡΑ25 αποτιμά και τη δική του παρουσία στη Βουλή τονίζοντας ότι «απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα, το ΜέΡΑ25, στα 2 χρόνια της παρουσίας του μέσα και έξω από την Βουλή ως η φωνή που αντιπαλεύει αυτές τις πολιτικές με ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα και συνέπεια, έδωσε στο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που συνεχίζει να αντιστέκεται, την προοπτική να σηκώσουμε ξανά κεφάλι μετά την συνθηκολόγηση του κ. Τσίπρα το 2015».

Το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι «σήμερα κλείνουν δύο χρόνια από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, τότε που η Μητσοτάκης ΑΕ ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου, αφού της έστρωσε φαρδύ δρόμο η προηγούμενη μνημονιακή δήθεν αριστερή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, εφαρμόζοντας πιστά τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές τής λιτότατης της τρόικας». «Με αυταρχισμό και καταστολή, με λίστες Πέτσα και συστηματικά παραπληροφόρηση, με απαξίωση της ίδιας της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν σκοπεύει να αφήσει τίποτα όρθιο», προσθέτει.

Στην επίθεση που καθημερινά εντείνεται, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «το ΜέΡΑ25, στηρίζοντας ακηδεμόνευτα κινήματα, συλλογικές και κινήσεις πολιτών, αλλά και τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά, θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη απέναντι στην τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού, αλλά και την ολιγαρχία δίχως σύνορα, με ανυπακοή αλλά και προτάσεις, ώστε να σπάσουν επιτελούς τα δεσμά της ερημοποίησης και της εκμετάλλευσης. Τα δεσμά της χρεοδουλοπαροικίας»

Πηγή: sofokleousin.gr