«Επικίνδυνο άνθρωπο» χαρακτήρισε σήμερα (19/2) η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον μέχρι πρότινοςκαλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, παρουσιάζοντας ουσιαστικά τη νέα κυβερνητική γραμμή, να «αδειαστεί» ο γνωστός σκηνοθέτης, υπό το βάρος σοβαρών καταγγελιών. 

Η υπουργός, μιλώντας σε διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Πολιτισμού, ανέφερε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν ποτέ προσωπικός της φίλος και ότι δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις που έχουν προκαλέσει οι βαριές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση – παρενόχληση από γνωστά πρόσωπα του θεάτρου, με τον Δημήτρη Λιγνάδη που ήταν, μέχρι πριν λίγες μέρες, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, να βρίσκεται στο επίκεντρο. 

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης μάς εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μάς πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά» υπογράμμισε προσθέτοντας πως από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες γύρω από το όνομά του πιέστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να αποκαλύψει εάν σχετίζεται με όλα αυτά.

Και συνέχισε: «Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ».

Πηγή: sofokleousin.gr