«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στην ομιλία του ήταν σαφής, το δίλημμα είναι καθήλωση ή εξέλιξη, πρόοδος ή οπισθοδρόμηση. Η απάντηση είναι για όλους εμάς μονόδρομος. Δεν επιτρέπουμε στις δυνάμεις της συντήρησης, της ιδεοληψίας, της στρεβλής ανάγνωσης και αλλοίωσης της ιστορίας να εμποδίσουν την εξέλιξη και την πρόοδο της πατρίδας και της κοινωνίας μας» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ.

«Από τον Ιούλιο του 2019 εκπονήσαμε ένα ξεκάθαρο και διεξοδικό σχέδιο για τη χώρα και τον πολιτισμό. Προτεραιότητά μας, η ανάδειξη δημόσιων πολιτικών με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής των πολιτών, στην πολιτιστική επιχειρηματικότητα, την οικονομική ανάπτυξη. Μιλήσαμε για την ανάγκη ολοκλήρωσης σημαντικών έργων του πολιτισμού που λίμναζαν και καρκινοβατούσαν για χρόνια, όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Αρχαιολογικό κτηματολόγιο που είναι πολύτιμο εργαλείο πολιτών και επενδυτών. Ολοκληρώθηκαν» είπε.

Κάνοντας έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου στον πολιτισμό, η κ. Μενδώνη μίλησε για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του κτήματος στο Τατόι όπου, όπως είπε, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα 75 εκατ. ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα υπερσύγχρονο μετρό και ένα μοναδικό σταθμό-Μουσείο, σε αντίθεση με τα εγκαταλελειμμένα σκάμματα και τους μουσαμάδες κάποιων άλλων» είπε η κ. Μενδώνη και καταλήγοντας τόνισε: «αποδεικνύουμε καθημερινά ότι ο πολιτισμός είναι ο τέταρτος πυλώνας της βιώσιμης ανάπτυξης, της οικονομικής, της κοινωνικής, της περιβαλλοντικής, της πολιτιστικής ανάπτυξης που εγγυάται μόνο η ΝΔ, μόνο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πάντα αυτοδύναμη και ισχυρή».

Πηγή: sofokleousin.gr