Μεγάλη υπερκάλυψη αλλά με ελαφρώς “τσιμπημένο” επιτόκιο αναμένεται στην  έκδοση 10ετούς ομολόγου Tier II που πραγματοποιεί η Alpha Bank, επιδιώκοντας να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ από τη διεθνή χρηματαγορά.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε σήμερα και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί άμεσα,καθώς υπάρχει  έντονο ενδιαφέρον από διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Το επιτόκιο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 5%+, ενώ το “πλαφόν” έχει μπει στο 5,50%. Επισημαίνεται ότι πριν από ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο 2020, στην έκδοση 10ετούς ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης που είχε πραγματοποιήσει η Alpha Bank, είχε επιτύχει επιτόκιο 4,25%.

Με τη νέα ομολογιακή έκδοση η τράπεζα θα βελτιώσει τους κεφαλαιακούς της δείκτες, προσθέτοντας περίπου 150 μονάδες βάσης στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας. Θα ενισχύσει επίσης τη ρευστότητα της και θα διαφοροποιήσει τη σύνθεσή κεφαλαίων της, βελτιώνοντας την απόδοση για τους μετόχους.

Ο τίτλος θα είναι διάρκειας 10 ετών συν τριών μηνών. Συντονιστές-ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι επενδυτικές τράπεζες JP Morgan, Goldman Sachs, Citi, Nomura και Barclays

Πηγή: sofokleousin.gr