Με την αποστολή sms 6 στο 13033 μπορούν όσοι επιθυμούν να πετάξουν χαρταετό αλλά με τα πόδια, καθώς η Καθαρά Δευτέρα είναι μία οποιαδήποτε καθημερινή όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα του lockdown που ισχύουν. Ωστόσο οι πολίτες θα μπορέσουν να πετάξουν τον χαρταετό τους αρκεί να μην παραβιάσουν τις ισχύουσες διατάξεις.

Παρά τις αρχικές σκέψεις, τα πάρκα σε όλη την επικράτεια είναι ανοιχτά προκειμένου οι πολίτες να κάνουν την βόλτα τους αλλά και να τηρήσουν το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού.

Ο κωδικός μετακίνησης που θα πρέπει να αποστείλει κάποιος στο 13033 για το πέταγμα χαρταετού, είναι ο αριθμός «6» και όπως και για τη σωματική άσκηση, δεν τίθεται χιλιομετρικό όριο για όσους κινούνται με τα πόδια ή με ποδήλατο. Καθ’όσα ορίζονται για τον κωδικό «6», επιτρεπόμενη είναι και η μετακίνηση εκτός Δήμου, εφόσον γίνεται χωρίς όχημα.

Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία τις καθημερινές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 19:00 ως τις 05:00.

Πηγή: sofokleousin.gr