Μαχητικά αεροσκάφη Rafale θα συμμετέχουν στις διελεύσεις πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Χθες, λίγο μετά τις 10 το πρωί, πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές διελεύσεις αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στις δοκιμαστικές διελεύσεις, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale, ένα Mirage 2000, δύο F-16 και ένα F-4.

Μέτρα προστασίας

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. 

«Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση -εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν τις μάσκες τους», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: sofokleousin.gr