Συνεδριάζει σήμερα, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10.30 π.μ. με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σκοπός της συνεδρίασης είναι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τις αλλαγές που προωθούνται στο κόμμα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προταθέντος για τη θέση του νέου γραμματέα, Δημήτρη Τζανακόπουλου, αλλά και η ψηφοφορία ανάμεσα στα 150 μέλη της κεντρικής επιτροπής για την επικύρωση της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τοποθετείται ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ συμφωνήθηκε η αναβολή του Συνεδρίου μέχρι να το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πως στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιγράψει τους στόχους του κόμματος, ενώ θα μιλήσει και για την ανασυγκρότηση του κόμματος σε επίπεδο δομών και προσώπων. Την ίδια ώρα, αναμένεται να αναφερθεί στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και στις επιλογές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την οικονομία και τα ελληνοτουρκικά.

Ο Δ. Τζανακόπουλος θα αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μετάθεση του συνεδρίου (αναβλήθηκε για το 2021) για την επιχειρούμενη διεύρυνση, αλλά και στην προσπάθεια μαζικοποίησης και μετασχηματισμού του κόμματος σε έναν ενιαίο φορέα.

Σημειώνεται πως τη θέση του εκπροσώπου Τύπου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναλαμβάνει σύμφωνα με κομματικές πηγές ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Νάσος Ηλιόπουλος. Ο Ν. Ηλιόπουλος θα διατηρήσει παράλληλα τη θέση του στην δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στο δήμο της Αθήνας. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο δυναμικό του γραφείου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσονται επίσης με τον ρόλο του αναπληρωτή εκπροσώπου οι: Στέργιος Καλπάκης, Τάνια Καραγιάννη και Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Πηγή: sofokleousin.gr