Θετικές στην covid- 19, βρέθηκαν δύο εργαζόμενες στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο γυναίκες βρέθηκαν θετικές ύστερα από τους επαναλαμβανόμενους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούνται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων και έπειτα από το πρόσφατο μοριακό τεστ (PCR) που έγινε στο σύνολο των φιλοξενούμενων και του προσωπικού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τα δύο μέλη του προσωπικού δεν εμφανίζουν κανένα από τα συμπτώματα της ασθένειας, ενώ παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μάλιστα, η μία εκ των δύο εργαζομένων, βρισκόταν σε άδεια το τελευταίο δεκαήμερο και δεν έχει έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε, φιλοξενούμενο ή εργαζόμενο, από το Δημοτικό Γηροκομείο.

Θετικοί στην covid-19 είχαν βρεθεί χθες και 6 τρόφιμοι του Γηροκομείου που ήδη, νοσηλεύονται στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων.

Στο κτίριο της δομής πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθολικής απολύμανσης, στο σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, ενώ παράλληλα λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας όπως προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτοκόλλα. Τα μοριακά τεστ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, θα συνεχιστούν σε τακτική βάση.

Πηγή: sofokleousin.gr