Με αιχμές κατά της διοίκησης της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) σχολίασε την απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι απομακρύνθηκε γιατί έδωσε στις ελεγκτικές αρχές στοιχεία που του ζητήθηκαν και απαίτησε να υπάρχει στην εταιρεία διαφανής διαδικασία προσλήψεων.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ έχει ως εξής:

  •     Γρηγόριος Αναστασιάδης, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ
  •     Στέφανος-Διονύσιος Βλαστός, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ
  •     Παναγιώτης Μπαλωμένος, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ
  •     Άννα Σαΐπη, Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου, Μη Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ
  •     Χαρά Βαρδακάρη, Μη Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ
  •     Μιχάλης Κανδαράκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ

Αναλυτικά, η πλήρης δήλωση του πρώην υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα έχει ως εξής:

«Στον κάθε καλοπροαίρετο πολίτη  δημιουργείται εύλογα το ερώτημα γιατί τη χρονική περίοδο που στην ΕΤΑΔ διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του ΥΠΟΙΚ και την ημέρα που εκδικάζεται η παραπομπή  εκτελεστικών Διοικήσεων της ΕΤΑΔ για παράνομες προσλήψεις, η Διοίκηση της ΕΕΣΥΠ επέλεξε  να  προχωρήσει εσπευσμένα   στη  πρόωρη λήξη της  θητείας μου ως μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι  γιατί έδωσα στις ελεγκτικές αρχές στοιχεία που μου ζητήθηκαν και απαίτησα να υπάρχει στην εταιρεία διαφανής διαδικασία προσλήψεων. Πρέπει  λοιπόν να γνωρίζουν στη Διοίκηση της υπερκοστοβόρου σε συμβούλους και στελέχη  ΕΕΣΥΠ, ότι δεν πτοούμαι  από τέτοιες πρακτικές και  θα δώσω στο ΥΠΟΙΚ όσα πρόσθετα στοιχεία μου ζητηθούν ή χρειαστούν. Πρέπει επίσης να γνωρίζουν  ότι επειδή  διαχειρίζονται δημόσια περιουσία εγώ θα συνεχίσω να επιμένω πως οφείλουν να υπόκεινται σε δημόσιο και κοινοβουλευτικό έλεγχο και να λειτουργούν  τηρώντας τις αρχές της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της νομιμότητας και βέβαια να ενεργούν μόνο προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου».

Πηγή: sofokleousin.gr