«Ο κ. Στόλτενμπεργκ θα πρέπει άμεσα να επιτελέσει τον πραγματικό του ρόλο ως γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ και όχι ως εκπροσώπου ενός μόνο μέλους. Ειδικά όταν το μέλος αυτό, η Τουρκία, απειλεί την εθνική κυριαρχία ενός άλλου μέλους, της Ελλάδας, και εκβιάζει ανοικτά την ίδια τη συμμαχία όσον αφορά στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας». 

Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος με αφορμή ανάρτηση του Γενς Στόλτενμπεργκ στο twitter για τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Μάντζος τονίζει επίσης ότι «η νομιμότητα και το διεθνές δίκαιο θα επικρατήσουν απέναντι σε κάθε φωνή αναθεωρητισμού, όσο δυνατή κι αν αυτή είναι. Αυτό είναι ένα σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα που όλοι στη διεθνή κοινότητα θα έπρεπε να πρεσβεύουν με κάθε ευκαιρία, ειδικά στους οργανισμούς και τις συμμαχίες που συμμετέχει η Ελλάδα» και καταλήγει:

«Την ώρα που εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Κύπρο και ο Τούρκος Πρόεδρος επιμένει ακόμη και σήμερα στην ακραία ρητορική εναντίον της χώρας μας, δεν μπορεί κανείς στην ελληνική κυβέρνηση να δείχνει ανοχή σε “μισόλογα” και “ίσες αποστάσεις” από την πλευρά του κ. Στόλτενμπεργκ».

Πηγή: sofokleousin.gr