Αύξηση κερδών και εσόδων για το πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε η AP Moller – η Maersk λόγω των υψηλών ναύλων. Τα έσοδα τους πρώτους τρεις μήνες του 2022  έτους ανήλθαν σε 19,3 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι προβλέψεις για ολόκληρο το έτος αναθεωρούνται προς τα πάνω, με το EBITDA να υπολογίζεται σε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

“Το ισχυρό αποτέλεσμα οφείλεται στη συνέχιση της εξαιρετικής κατάστασης της αγοράς, η οποία οδήγησε σε μείωση 7% του όγκου και μέση αύξηση 71% στους ναύλους σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021”, δήλωσε η Maersk.
Η αναταραχή συνεχίστηκε παγκοσμίως το 1ο τρίμηνο, η οποία επιδεινώθηκε από τα lockdown στις κινεζικές πόλεις-λιμένες Shenzhen στην αρχή του έτους και την έναρξη του lockdown στη Σαγκάη προς το τέλος του τριμήνου.

Η Maersk, ωστόσο, εκτιμά πως υπάρχει έντονος κίνδυνος συρρίκνωσης της παγκόσμιας αγοράς εμπορευματοκιβωτίων φέτος. Η παγκόσμια ζήτηση μπορεί να μειωθεί κατά 1% ή να αυξηθεί κατά 1%, ανέφερε, περιορίζοντας μια προηγούμενη πρόβλεψη ανάπτυξης 2% έως 4%. Η Maersk πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της στις 4 Μαΐου.

Πηγή: sofokleousin.gr