Η αστυνομία της Μαδαγασκάρης συνέλαβε αυτή την εβδομάδα έξι ανθρώπους, περιλαμβανομένου ενός ξένου υπηκόου, ως υπόπτους συνωμοσίας για τη δολοφονία του προέδρου, έπειτα από πολύμηνες έρευνες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Άντρι Ρατζοελίνα ορκίστηκε πρόεδρος αυτής της νησιωτικής χώρας στον Ινδικό Ωκεανό το 2019 έπειτα από εκλογές που κερδήθηκαν με κόπο και μια προσφυγή στο συνταγματικό δικαστήριο του αντιπάλου του.

“Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας, αυτά τα άτομα είχαν καταστρώσει ένα σχέδιο για την εξάλειψη και εξουδετέρωση ενός αριθμού ανθρώπων περιλαμβανομένου του αρχηγού του κράτους”, ανέφερε σε δήλωση ο γενικός εισαγγελέας.

Στη δήλωση προστίθεται πως οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και πως δεν μπορούν να αποκαλυφθούν περισσότερα. Οι συλλήψεις έγιναν την Τρίτη.

Η έκταση της συνωμοσίας, ή σε πόσο προχωρημένο βαθμό βρισκόταν, δεν είναι προσώρας σαφείς.

Στη δήλωση δεν διευκρινίζεται η υπηκοότητα των ξένων υπηκόων.

Σε ξεχωριστή δήλωση που εξέδωσε χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας αναφέρεται πως έξι άνθρωποι συνελήφθησαν: ένας ξένος υπήκοος, δύο με διπλή υπηκοότητα και τρεις υπήκοοι Μαδαγασκάρης.

“Η αστυνομία είχε πληροφορίες επί αρκετούς μήνες, αλλά μόνο τώρα υπήρξε μια ευκαιρία να συλληφθούν”, αναφέρεται στη δήλωση.

Πηγή: sofokleousin.gr