Συνεχίζεται η μάχη μεγαλομετόχων για τον έλεγχο του ομίλου Ελλάκτωρ, ενώ ο κατασκευαστικός του βραχίονας – η εταιρεία Ακτωρ- βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, έχοντας εξασφαλίσει φέτος πρόσθετες συμβάσεις  437 εκατ. ευρώ.

Οι εφοπλιστές Καυμενάκης- Μπάκος που “μάχονται” την ολλανδική Reggeborgh προσπαθώντας να συγκεντρώσουν μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής, συνεχίζουν τις αγορές μετοχών. Χθες, μέσω ελεγχόμενων εταιρειών απέκτησαν τις 1.100.484 μετοχές Ελλάκτωρ που ήταν ενεχυριασμένες από την κατασκευαστικά εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ στην ΑΤΕbank και εκποιούνταν από τους εκκαθαριστές της. Πήραν επίσης μεγάλο μέρος των επιπλέον 1,3 εκατομμυρίων μετοχών Ελλάκτωρ που άλλαξαν χέρια κατά τις χθεσινές μετασυνεδριακές δημοπρασίες (call auctions).

Προκειμένου να εξασφαλίσουν αυτά τα πακέτα, φαίνεται ότι αγόραζαν… “όσο-όσο”, με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής να εκτοξευθεί  από τα 1,36 ευρώ (+2,3%) που ήταν στο κλείσιμο, στα 1,55 ευρώ (+16,5%)

Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις, με τις αγορές αυτές οι δύο εφοπλιστές “ισοφαρίζουν” το ποσοστό της Reggeborgh – και ίσως το υπερβαίνουν οριακά. Ο πόλεμος θα συνεχισθεί σε πολλά μέτωπα, στο χρηματιστήριο και δια της δικαστικής οδού.

Πηγή: sofokleousin.gr