Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα (28/1) στις 7 η επιτροπή ειδικών του Υπουργείου Υγείας, προκείμενου να επανεξεταστεί η απόφαση ανοίγματος των γυμνασίων και των λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, αλλά και να εκτιμηθεί η τρέχουσα εικόνα της πανδημίας στη χώρα.

Ψηλά στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκεται ακόμη η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, αλλά και τα δεδομένα από όλη την επικράτεια αναφορικά με τη διασπορά των μεταλλάξεων του ιού.

Δηλώσεις λοιμωξιολόγων χθες έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου, με τον Νίκο Σύψα να δηλώνει στο ΣΚΑΙ, «Η Αττική αυτή την στιγμή «φλερτάρει» στο να μπει στην κόκκινη κατάσταση που σημαίνει να ληφθούν άμεσα μέτρα», ενώ προειδοποίησε ότι επισείει αναστολή της επαναλειτουργίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και πρόσθετους περιορισμούς στις αγορές και τις εξόδους.

«Όλα βρίσκονται στο τραπέζι και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί» απάντησε από μέρους του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

«Επικίνδυνους μήνες» χαρακτήρισε ήδη χθες το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, υπενθυμίζοντας πως «παραδοσιακά στην Ελλάδα έχουμε το κύμα της γρίπης που είναι πιο καθυστερημένο από ό,τι στην Ευρώπη και μάλιστα στην Αττική σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα».

Πηγή: sofokleousin.gr