Να χαρακτηριστεί “κόκκινη” η Αττική, πλην των νησιών του Αργοσαρωνικού, εισηγήθηκε επισήμως η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μεταδίδει το skai.gr.

Η κινητικότητα έχει φοβίσει τους επιδημιολόγους, ειδικά στην Αττική όπου τα κρούσματα είναι αυξημένα, μετά και την εμφάνιση του μεταλλαγμένου στελέχους κορονοϊού. 

Σύμφωνα και με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η εισήγηση της επιτροπής είναι να χαρακτηριστεί «κόκκινη» περιοχή η Αττική, ειδικά το κέντρο της Αθήνας.

Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί εισηγούνται να αναβαθμιστεί το λεκανοπέδιο σε περιφέρεια ύψιστου κινδύνου για τη διασπορά του κορονοϊού και να συμπεριληφθεί στις περιοχές στις οποίες θα επιβληθούν πρόσθετα μέτρα lockdown. Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 η επιτροπή θα κάνει τις τελικές εισηγήσεις της στην κυβέρνηση για να ληφθούν οι αποφάσεις.

Αν τελικά αποφασιστεί το «κοκκίνισμα» της Αττικής, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι:

  •     Δεν ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια στο λεκανοπέδιο την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021, καθώς θα υπάρξει αναβολή τουλάχιστον μιας εβδομάδας.
  •     Κλείνει το λιανεμπόριο, ενώ είναι πιθανό την Παρασκευή να αποφασιστεί επαναφορά του click away, κατ’ εξαίρεση των μέτρων για τις περιοχές υψηλού κινδύνου τα οποία προβλέπουν το πλήρες κλείσιμο του λιανεμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στις «κόκκινες» περιοχές τα Λύκεια παραμένουν κλειστά και η διδασκαλία σε αυτά συνεχίζεται μέσω τηλεκπαίδευσης. Ανοιχτό είναι το σενάριο να γίνει ακόμα πιο αυστηρή η απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ, με τους κατοίκους της Αττικής να καλούνται να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους από τις 6 το απόγευμα – ένα μέτρο που πάλι εφαρμόζεται ήδη στις «κόκκινες» περιοχές.

Πηγή: sofokleousin.gr