Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και της επιβολής ενός ιδιότυπου lockdown στους ανεμβολίαστους, όπως το εφαρμόζει από σήμερα η Αυστρία, άφησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.  

Ο τελευταίος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη πρόσθετων μέτρων που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους. «Θέλω να καταστεί σαφές και οι κλίνες ΜΕΘ και οι θάνατοι είναι κατά βάση συμπολίτες μας που πήραν απόφαση και δεν έχουν εμβολιαστεί. Πρέπει να βλέπουμε ότι τα μέτρα είναι προστατευτικά και όχι τιμωρητικά. Οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, όσο περιοριστικό και αν είναι, που αφορά ανεμβολίαστους εάν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα το πάρει. Δεν αποκλείουμε καμία περαιτέρω πίεση μέτρων στους ανεμβολίαστους αν το κρίνουν οι ανάγκες», επισήμανε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε

«Αύριο ή μεθαύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή όπως συνεδριάζει κάθε 15 μέρες. Εκεί θα συζητήσουμε. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως εάν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα να αφορούν τους ανεμβολίαστους θα ληφθούν. Παρακολουθούμε με προσοχή τα κρούσματα, Βδομάδα-βδομάδα τα κρούσματα έχουν σταθερότητα, αυτό δεν είναι εφησυχασμός αλλά ένα στοιχείο ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα. Αυτό όμως μπορεί να είναι παρωδικό. Θα δούμε σήμερα και αύριο και στη συνεδρίαση τα μέτρα κατεύθυνσης που αναφέρατε».
 

Πηγή: sofokleousin.gr