Ανατροπή στο θέμα της σταδιακής άρσης των μέτρων, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναβάλλεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης 17 Μαρτίου 2021, καθώς οι ειδικοί θέλουν να εξετάσουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πηγές αύριο, Τετάρτη εκτιμάται ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού θα είναι ιδιαίτερα υψηλός  και οι επιστήμονες θέλουν να εξετάσουν εάν αυτό οφείλεται στο τριήμερο της καθαράς Δευτέρας ή αν υπάρχει νέα έξαρση της πανδημίας.

Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν την Παρασκευή και, σύμφωνα με πληροφορίες, όποια μέτρα θα ισχύσουν για την άρση του lockdown, θα εφαρμοστούν από την επόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι η η κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο χαλάρωσης του lockdown που έχει επιβληθεί για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός. Οι βασικοί λόγοι είναι η κόπωση των πολιτών από το lockdown που κρατά με τη μια ή την άλλη μορφή του από το Νοέμβριο αλλά και λόγω της πίεσης που ασκείται στην οικονομία από το παρατεταμένο κλείσιμο της αγοράς.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η 29η Μαρτίου αναμένεται να είναι κομβική καθώς είναι η ημερομηνία που ενδέχεται να λειτουργήσει και πάλι το λιανεμπόριο χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ωστόσο ακόμη ο τρόπος που θα γίνει αυτό. Ένα από τα σενάρια είναι οι καταναλωτές να στέλνουν μήνυμα στο 13032, με ισχύ τριών ωρών χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό ωστόσο υπάρχει και το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με συνδυασμό των μεθόδων click away και click in shop.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία και προς συζήτηση από τους ειδικούς είναι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής τα οποία θα λειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες και με ραντεβού. Παράλληλα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα επανεξετάσει το ωράριο απαγόρευσης λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα στις περιοχές που βρίσκονται στην κατάταξη «βαθύ κόκκινο» και δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση δυο ωρών και η απαγόρευση να ξεκινά από τις 21.00 το βράδυ αντί στις 19.00 που είναι τώρα.

Επίσης υπό εξέταση είναι η κατάργηση του περιορισμού μετακινήσεων με τον κωδικό 6 στο 13033 και να επιτραπεί ξανά στους πολίτες να μετακινούνται για σωματική άσκηση με το αυτοκίνητό τους και όχι μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Πηγή: sofokleousin.gr