Σε θέση μάχης οι δύο παρατάξεις στη Λιβύη μετά την εκλογή από το κοινοβούλιο του πρώην υπουργού Εσωτερικών Φάτι Μπασάγκα, η χώρα της βόρειας Αφρικής απέκτησε ξανά δύο κυβερνήσεις μία στο ανατολικό τμήμα της χώρας και μία στο δυτικό.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης που έχει και τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών υπό τον Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά, ο οποίος αρνείται να παραδώσει την εξουσία, αν πρώτα δεν πραγματοποιηθούν εκλογές, οι οποίες αναβλήθηκαν επ αόριστον.

Έτσι και οι δύο πλευρές βρίσκονται με τα όπλα παραπόδα, καθώς οι δυνάμεις προσκείμενες στο Μπασάγκα βρίσκονται κοντά στην Τρίπολη.

Επισημαίνεται ότι ο Φάτι Μπασάγκα, που είναι και αυτός φιλικά προσκείμενος προς την Τουρκία, έχει τη στήριξη του Χαφτάρ και του κοινοβουλίου που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας, και προσφάτως στον ΟΗΕ και της Ρωσίας.

Έτσι λοιπόν ένα άλλο μέτωπο είναι έτοιμο να ανοίξει, τη στιγμή που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Και που εχει άμεση επίπτωση στη χώρας μας λόγω του τουρκολιβικού μνημονίου που έχει υπογράψει η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Πηγή: sofokleousin.gr